söndag 4 juni 2017

Att använda porr är som att jaga pappersfjärilar...

På 1950-talet spelade två forskare vid namn Dr Nikolaas Tinbergen och Dr D. Magnus ett spratt på fjärilar. Efter att ha räknat ut vilka märken på kvinnliga fjärilsvingar som var mest iögonfallande för sina fjärilskompisar, skapade de sina egna fjärilsvingar av kartong och målade dem för att se ut som superhäftiga honor. Mönstren på deras vingar baserades på vingarna hos normala fjärilar fast med mer spännande ”varumärken” än det som någonsin skulle kunna finnas i naturen.

Och fjärilarna föll för det! 

Även om verkliga kvinnliga fjärilar var närvarande och tillgängliga, försökte hanarna para sig med pappversionerna. De hade blivit lurade. De ignorerade de verkliga honorna och håll sig till att göra allt de kunde för att charma papperskopiorna.

Allt är lögner I porr - från hur människor ser ut till hur och varför de har sex. I sin besatthet jagar porrberoende personer något som inte är verklig. Genom detta går de miste om faktiska, verkliga relationer.

Behöver Du hitta tillbaks till livet från överdrivit porranvändning, eller porrberoende? Mejla gärna till info@cybersexdetox.se för råd och stöd! Inga kommentarer:

Skicka en kommentar