tisdag 14 januari 2014

Nyhet

DBK Stockholm kan nu erbjuda personer som har ätstörningar, självskadebeteenden och/eller neuropsykiatriska problem stödsamtal och enskilt terapi. Detta görs i samarbete med Gunilla Sandén, leg. Sjuksköterska, KBT terapeut och MRT-utbildare.

Förutom detta är Gunilla Internationellt certifierad alkohol och drog terapeut och utbildad i lösningsfokuserad terapi, ASI/MI, ADAD. Hon har varit föreståndare på behandlingshem för kvinnor sedan 1989.

Om Gunilla

Jag har arbetat med missbruksvård i 28 år. Dels med ”hasselapedagogik” och dels med eget 12-stegsbehandlingshem i 24 år. Jag har lång erfarenhet av behandling och samtalsterapi och har mött många klienter med alk/drogmissbruk, ätstörningar, självskadebeteende och neuropsykiatriska problem. Med åren har jag utvecklat vårt program med MRT (Moral Reconation Therapy) som jag har ensamrätt i Skandinavien att använda, översätta och utbilda i. Jag samarbetar också med DBK Sverige då våra klienter också har sex/kärleksberoende som är en stor återfallsrisk när man är kemiskt beroende.

Är du intresserad av enskilda samtal tillsammans med Gunilla ring gärna 070-605 79 38, eller mejla info@dbksverige.se

MRT

Nu kommer MRT-utbildningen till Stockholm
Arrangeras hos DBK Sverige på Borgmästargatan 12, Stockholm
MRT-konsult i Kramfors erbjuder utbildning i MRT (Moral Reconation Therapy). Kursen är på 32 timmar under fyra dagar som innehåller både föreläsningar, övningsuppgifter och hemläxor. Programmet är KBT-inriktat och innehåller:

• Utvecklingsteorier
• Föreläsningar om MRT-programmet
• Du får prova alla övningsuppgifter
• Du får hemläxor att göra

Priset för utbildningen är 8.500:- exkl. moms. Allt arbetsmaterial ingår i kursen.
 
Vad är MRT?

MRT (Moral Reconation Therapy) är ett Kognitivt beteende-inriktat behandlingsprogram som hjälper människor att förändra värderingar, attityder och beteenden. Många har genomgått andra 12-stegsbaserade program men kommer inte ända fram till tillfrisknande på alla nivåer. Genom MRT får man högre självaktning och förbättrade relationer. En bättre självkännedom leder till färre återfall i kemiskt beroende och kriminalitet. MRT är tydligt och strukturerat och detta gör det lätt att arbeta med. MRT är helt fristående men kan med fördel kombineras med AA/NA:s 12-stegsprogram och KBT-inriktade stödsamtal. 150 fristående studier i USA har visat att det är framgångsrikt. Man räknar att sedan 1986 har åter arresteringar och återfall minska med 30 %.
MRT-programmet är erkänt av SAMHSA (Substance abuse mental health services administration) som ett evidensbaserat behandlingsprogram.
Mer finns att läsa på ccimrt.com

Är du intresserad av ytterligare information om detta ring gärna Gunilla 070-605 79 38, eller mejla info@dbksverige.se

1 kommentar:

  1. Wow! fantastic post and excellent understanding of Moral Reconation Therapy Class

    SvaraRadera